Ignasi Moreta

Foto: Carme Badia


Ignasi Moreta (Barcelona, 1980) és doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i editor de Fragmenta Editorial.

S’ha especialitzat en l’estudi del pensament de Joan Maragall, al qual va dedicar la tesi doctoral. És investigador del grup de recerca de la Bibliotheca Mystica et Philosophica Alois M. Haas (UPF) sobre estètica i religió, i del grup de recerca «A Cura De» (UAB) sobre edició de textos catalans prefabrians. Ha publicat treballs de recerca en l’àmbit de la filologia catalana i de les religions en diverses revistes especialitzades.

Ha publicat No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (Fragmenta, 2010), ha tingut cura de l’edició de dos llibres de Maragall —Visions & cants (Hermes, 2003) i La Setmana Tràgica. Tres articles (Fragmenta, 2009)—, i forma part del comitè editorial de l’edició crítica de les obres completes de Joan Maragall.

És editor de Fragmenta Editorial, que va fundar l'any 2007 juntament amb Inês Castel-Branco. Fragmenta Editorial publica llibres clàssics i d'assaig en l'àmbit de les religions des d'una perspectiva no confessional, i s'ha convertit en tot un referent del fenomen de les microeditorials independents pel rigor en la tria dels textos i per la qualitat formal de les seves edicions. Amb una trajectòria de més de cinc anys, Fragmenta ha publicat fins avui prop de cinquanta llibres en català i quinze en castellà. En el catàleg de Fragmenta destaca l'edició en curs de l'Opera Omnia Raimon Panikkar i una col·lecció tan ambiciosa com Sagrats i Clàssics, que pretén aplegar la millor literatura religiosa universal en català

L'any 2012 la Cambra del Llibre de Catalunya va reconèixer la seva tasca editorial amb el premi Memorial Ferran Lara a un jove emprenedor del sector del llibre.
  • Blog d'Ignasi Moreta: Notes (im)pertinents
  • Pàgina d'Ignasi Moreta a la web de Fragmenta.
  • Ignasi Moreta a Facebook
  • Adreça a Twitter: @IgnasiMoreta
  • Escriu un correu electrònic a Ignasi Moreta

  • Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...